Delo ali šola

Pozdravljeni, sem Goran Krajcar, rojen v cvetočem mesecu maju, v mestu Celje leta 1960.
Odraščal v mestnem središču, kot otrok delavske družine.

Po osnovni šoli sem obiskoval srednji tehniško šolo v Celju, smer strojništvo.
Z delom pri mladinski organizaciji in pevskem zboru, sem res užival.
Nepozabni so utrinki iz prenosa štafete in obiska dneva mladosti na štadionu v Beogradu.
V srednji šoli sem spoznal radio amaterstvo in moje življenje se je spremenilo, o tem drugje.
Študij sem opravil na Univerzi v Mariboru in se kot ing. strojništva zaposlil v Klima Celje za tri leti.

Ko sem mislil, da sem z šolo zaključil, pa nikoli nisem mogel narediti prave razmejitve, kdaj delaš in kdaj se še učiš, posebej če te neprestano zanimajo nove stvari in spreminjajoči se izzivi.
Nato sem pet let opravljal delo načelnika za zveze v štabu za TO Zahodno štajerske,
nakar sem se pet let ukvarjal s popravili radijskih naprav in sistemov.

Naslednja zaposlitev je bila v EMO ETT kot informatik, zraven sem opravljal celo paleto stvari od popravil do novitet, postavljanja serverjev in programiranja. Nato sem službo zamenjal za IT inženirja v lesarski družbi Tovarna pohištva Trbovlje.

Ko je šla družba po štirih letih dela v stečaj, sem se zaposlil v družbi za varovanje premoženja Veza d.o.o., kjer sem po opravljenem izpitu za managerja za varovanje, usklajeval delo. Po dveh letih smo se žalostno razšli, ker ni bilo dela.
Prezaposlil sem se za leto dni kot manager v družbo ISS d.o.o. v Mariboru, kar je bilo kratkega dosega, ni bilo razvojnih možnosti in dosti neizzivalno delo.

Sledilo je nekaj boemskih let življenje brez dela, kar pa mi ni nudilo nekega izziva, zato sem iskal izziv v popravilih elektrike pri napravah v industriji. Začelo se je z manjšimi popravili, nato elektro montaže in demontaže strojev po terenu. Za eno leto sem šel tudi v tujino, kot posojen delavec, kar je bilo nekaj posebnega. Spoznal sem delo v avtomobilski industriji, kjer sem delal na elektro remontih linije.
Nato sem opravil nekaj demontaž, popravil in montaž za nemško družbo hpulcas GmbH, v kateri sem se nato po 4 letih zaposlil.
Sedaj stanujem v Brand-Erbisdorfu in delam v hpulcas GmbH iz Freiberga že tretje leto, kako bo naprej po pravici povedano, ne vem, beremo se v nadaljevanju.

73 Goran